Beleggings­verzekeringen bij Centraal Beheer

Wat is een beleggings­verzekering?

Een beleggingsverzekering is een combinatie van een belegging en een (levens)verzekering - meestal een overlijdensrisicoverzekering. De eindwaarde van uw beleggingsverzekering is vooral afhankelijk van het resultaat van de beleggingen. Met een beleggingsverzekering kunt u dus vermogen opbouwen door te beleggen.

U legt periodiek, bijvoorbeeld elke maand, een vast bedrag in. Of u legt aan het begin van de looptijd in één keer het hele bedrag in: een zogenoemde koopsom. Het geld wordt belegd in beleggingsfondsen.

Bekijk voor een korte uitleg ook het filmpje.

Veelgestelde vragen

De resultaten van beleggingsverzekeringen vielen de afgelopen jaren tegen. Dat kwam mede door de situatie op de beurzen. De slechte resultaten en de onduidelijkheid over de kosten van beleggingsverzekeringen leidden tot kritiek op deze producten. De Ombudsman Financiële Dienstverlening kwam met een aanbeveling voor de kosten en risicopremies van particuliere beleggingsverzekeringen. Op basis van deze aanbeveling hebben we de Achmea-regeling opgesteld. in deze regeling hebben we afspraken gemaakt met alle betrokken consumentenorganisaties over de hoogte van de kosten en risicopremies van beleggingsverzekeringen.